word studentlid

— vrijdag 26 april 2013, 09:31 | 0 reacties, praat mee

Messi, meisjes en ongepubliceerde columns

Messi, meisjes en ongepubliceerde columns

Mark Koster was 10 april te gast bij Vrouw & Media in Amsterdam. Hij is, samen met fotograaf Frank Groeliken, graag onder vrienden. Nodig hem uit via: koster@villamedia.nl.

Laatste wijziging: 18 maart 2014, 16:43

Marieke Stellinga en Sheila Sitalsing zijn de Waldorf en Stadler van de journalistiek. Twee journalistieke balkonschrijfsters. Charming Sheila is page two girl van de Volkskrant, Stellinga mag op zaterdag graag een steekje uitdelen naar de correcte NRC-abonnees.

Het leuke aan de dames is dat ze niet over poepluiers, mislukte huwelijken of alcoholisme schrijven, maar over e-co-no-mie! Dat is een onderwerp waar de geeuwstand snel gevonden is, behalve bij deze twee brainy pestkopjes.

Het columnistenduo, dat ooit nog gelijktijdig werkte bij Elsevier, kwam schrijfgeheimen openbaren op een avond dat Messi voetbalde en er dus geen man merkte dat hij iets miste.

Leukste anekdote vertelde Stellinga. Ooit wilde ze een pikante column schrijven waarin zij zich zou voordoen als de pen­sioenpot die gulzig door Lodewijk Asscher zou worden bemind.

Durfde ze toch niet op te tikken. Haar vriend vond het te…nou ja…te iets. Sheila liet nooit iets teruglezen, want die was drie keer per week blij dat ze de deadline weer heelhuids haalde.

Topavond, zelfs voor voetbalmannen. In de zaal zat namelijk een dame – haar naam is Alies Lindeboom van RTL Nieuws – stiekem op haar smartphone te kijken. Fluisterend hield ze de verstekeling van de andere sekse op de hoogte: ‘Het is nog nul-nul’.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.