— woensdag 5 juli 2017, 09:32 | 0 reacties, praat mee

The Sun beschuldigt Google van medeplichtigheid aan terreur

Een licht moment tussen agent en hond, voorafgaand aan het benefietconcert rond de aanslag in Manchester | Nigel Roddis / EPA

De Britse tabloid The Sun heeft in een redactioneel commentaar zoekgigant Google verantwoordelijk gehouden voor de recente aanslag in Manchester, waarbij 22 mensen omkwamen. Terrorist Salman Abedi zou via YouTube en andere sites hebben geleerd hoe hij een bom kon maken, meent de krant.

In het commentaar wijst The Sun ook Facebook aan als mede-schuldige. “Hun falen heeft direct geleid tot massamoord”, aldus de tabloid. De krant verwees naar de discussie over Britse wetsvoorstellen om technologiebedrijven met boetes te dwingen om bepaald materiaal binnen redelijke termijn offline te halen.

Een toezichthouder had daar vraagtekens bij gezet, omdat de gehanteerde criteria te vaag zouden zijn. The Sun reageerde afkeurend dat “het vermeende afbreukrisico voor de democratie voorrang krijgt boven gekken het zwijgen opleggen”.

Twee weken terug stelde Google dat het aanpakken van geweld en haat van kritiek belang is voor het bedrijf. “Er mag geen plaats zijn voor terreur-inhoud op onze diensten”, aldus het bedrijf. Google heeft diverse technische tegenmaatregelen aangekondigd om zulke inhoud sneller te identificeren en offline te halen, maar stelde dat de uitdagingen complex zijn. Meer bij Press Gazette

Bekijk meer van

The Sun Google

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.