PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— donderdag 12 november 2020, 08:40 | 0 reacties, praat mee

The New Yorker ontslaat sterjournalist Toobin na ongepast gedrag

Jeffrey Toobin | AP

Uitgeverij Condé Nast heeft journalist Jeffrey Toobin ontslagen, nadat hij eind oktober zichzelf tijdens een videoconferentie met collega's van tijdschrift The New Yorker en de Newyorkse radiozender WNYC zat te bevredigen. Toobin noemde dat toen "een ongelooflijk gênante blunder". Laatste wijziging: 12 november 2020, 08:45

Het tijdschrift zette de journalist direct op non-actief en begon een onderzoek. Toobin bleek te multitasken: hij onderhield zowel de zakelijke videoconferentie als een sekscamgesprek, en switchte onbedoeld tussen de twee, toen het zakelijke gesprek even stilviel.

“Ik dacht dat ik buiten beeld was en niemand me kon zien”, zei Toobin eind oktober. Hij bood excuses aan collega’s en familie voor zijn gedrag.

Toobin is verder een veelgevraagd commentator voor nieuwszender CNN. De zender heeft hem tijd vrijaf gegeven ‘voor persoonlijke omstandigheden’.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.