e learning nvj

— vrijdag 18 september 2015, 09:39 | 0 reacties, praat mee

Axel Springer weg uit Rusland

Maurizio Gambarini / EPA

Het Duitse mediabedrijf Axel Springer verkoopt al zijn Russische activiteiten. Oorzaak is de vorig jaar verscherpte mediawet die het voor buitenlandse mediaconcerns onmogelijk maakt om meer dan twintig procent van een bedrijf in Rusland in handen te hebben. Laatste wijziging: 18 september 2015, 09:48

Axel Springer was sinds 2004 op de Russische markt. Titels als FORBES, forbes.ru, finanz.ru, OK!, GEO en GALA BIOGRAFIA worden voor een onbekend bedrag verkocht aan de Russische uitgever Alexander Fedotov. Fedotov is eigenaar van ARTCOM Media, een van de snelstgroeiende uitgeverijen in Rusland. Het bedrijf heeft onder meer mode-, sport-, architectuur- en designtijdschriften in het portfolio.

Axel Springer-topman Ralph Büchi laat weten dat “als uitgever van het invloedrijke zakentijdschrift Forbes Russia, een berperking tot een minderheidsbelang niet aanvaardbaar is voor ons”.

Het afgelopen jaar zijn er volgens Bloomberg diverse mediabedrijven vertrokken uit Rusland of hebben hun organisatie aangepast. Recent vertrok Derk Sauer als directeur van het Russische multimediabedrijf RBK na kritiek uit nationalistische hoek dat een buitenlander leiding gaf aan een van de grootste nieuwssites in Rusland.

Bekijk meer van

Rusland Axel Springer

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.