PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— vrijdag 26 januari 2018, 09:15 | 0 reacties, praat mee

‘The Guardian in 2019 uit de rode cijfers’

ANP EPA / Will Oliver

De Britse krant The Guardian heeft na twee jaar van reorganisaties en bezuinigingen eindelijk weer iets om naar uit te kijken. De krant klimt uit de rode cijfers en gaat naar verwachting in 2019 weer in het zwart eindigen. Dat stelt David Pemsel, CEO van de Guardian Media Group, tegenover Digiday. “We zetten goede stappen in ons driejarig plan. De mediasector blijft uitdagend. Maar onze lezersinkomsten groeien gestaag, onze advertentie-propositie is sterk en we worden meer gelezen dan ooit tevoren.” Laatste wijziging: 26 januari 2018, 09:21

Volgens Pemsel is die groei te danken aan het nieuwe verdienmodel van de krant, die het online vooral moet hebben van vrijwillige donaties. In tegenstelling tot veel andere grote titels, die ervoor kiezen hun waren achter een betaalmuur te plaatsen, geeft The Guardian zijn inhoud gratis weg. De krant vraagt lezers onder ieder artikel geld over te maken.

Inmiddels trekt The Guardian - dat eerder deze maand zijn krant in een nieuwe jas stak - maandelijks 150 miljoen unieke bezoekers online en zijn er 800.000 betalende steunbetuigers. Daarvan zijn er 300.000 die een online abonnement hebben, 50.000 meer dan toen The Guardian een jaar geleden begon met het aanbieden van dergelijke abonnementen. Nog eens 200.000 mensen hebben een abonnement op zowel print- als de online versie.

Bekijk meer van

The Guardian

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.