— vrijdag 10 mei 2019, 08:41 | 0 reacties, praat mee

The Correspondent stelt nieuwe redactiechef aan

Eliza Anyangwe is de nieuwe redactiechef van The Correspondent, de Engelstalige uitbreiding van De Correspondent. Dat meldt Correspondent-oprichter Rob Wijnberg op zijn website. Anyangwe begint in juni met haar nieuwe baan.

Volgens Wijnberg sluit Anyangwe’s cv perfect aan bij de functie. “Ze schreef inspirerende verhalen voor CNN Africa. Ze was redacteur bij The Guardian, waar ze leiding gaf aan een wereldwijd netwerk van auteurs. Ook richtte ze The Nzinga Effect op, een journalistiek platform met als doel het westerse beeld van Afrika te verbreden door een podium te geven aan Afrikaanse, vrouwelijke rolmodellen.”

Anyangwe moet een belangrijke rol gaan spelen bij het opbouwen van de Engelstalige redactie. Daarnaast moet ze ervoor zorgen dat journalisten en leden elkaar vinden en kennis uitwisselen. Ook draagt ze zorg voor het bepalen van de journalistieke missie van The Correspondent.

“Het feit dat correspondenten niet de nieuwsagenda hoeven te volgen, maar hun eigen agenda mogen bepalen, kan de journalistiek fundamenteel veranderen”, aldus Anyangwe in een reactie. “Als we erin slagen een divers en internationaal team te smeden, dat de wereld niet enkel vanuit en nationaal perspectief bekijkt, en het ons lukt de kennis en ervaring van leden over de hele wereld aan te wenden voor onze journalistiek, dan hebben we de mogelijkheid werkelijk voorbij de waan van de landsgrenzen en de clichés van het nieuws te gaan.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.