website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Thaise zender VoiceTV op zwart vanwege ‘verwarring’

Lars Pasveer — Geplaatst in censuur op donderdag 14 februari 2019, 08:47

Een straat met verkiezingsposters in Bangkok. De Thaise bevolking gaat op 24 maart naar de stembus | Diego Azubel / EPA

Een straat met verkiezingsposters in Bangkok. De Thaise bevolking gaat op 24 maart naar de stembus | Diego Azubel / EPA

Nieuws De Thaise toezichthouder National Broadcasting and Telecommunications Commission heeft de zendmachtiging van televisiezender VoiceTV voor vijftien dagen opgeschort. De zender zou zich schuldig maken aan het opstoken van sociale verdeeldheid en 'verwarring' veroorzaken.

De zender is eigendom van kinderen van de voormalige premier Thaksin Shinawatra, die in 2006 bij een staatsgreep werd afgezet. De huidige militaire junta kwam in 2014 bij een andere staatsgreep aan de macht. Nadat verkiezingen werden beloofd voor 2015 en direct uitgesteld, is het de bedoeling dat de Thai volgende maand naar de stembus gaan.

Het verbod hangt daar vermoedelijk mee samen. De zender zou een memorandum van overeenstemming tussen zenders en toezichthouder NBTV over ‘vredige berichtgeving’ hebben geschonden, meldt de Bangkok Post.

VoiceTV heeft een beroep aangekondigd en eist een schadevergoeding voor gederfde inkomsten van 100 miljoen baht, ruim 3 miljoen euro. De zender is van plan via de eigen website en Facebook uitzendingen te laten doorgaan.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.