— dinsdag 5 juli 2016, 08:25 | 0 reacties, praat mee

Uitzendvergunning Thaise tv-zender ingetrokken

De militaire regering van Thailand heeft maandag Peace TV voorlopig weer op zwart gezet. De uitzendvergunning wordt ingetrokken vanaf 10 juli en geldt in ieder geval voor een maand. De commissie voor de media beticht de zender, die de machthebbers van voor de staatsgreep in 2014 nog steunt, van opruiing en het verspreiden van onwaarheden.

In april was de de zender ook al op zwart gezet. Na bezwaar te hebben ingediend oordeelde een administratieve rechtbank dat de sluiting onterecht was en konden ze sinds deze maand weer uitzenden.

Dit keer zou de zender de regels hebben overtreden door critici aan het woord te laten over de omstreden nieuwe grondwet. Thailand stemt op 7 augustus over de constitutie. De tegenstanders hekelen de beperking van de democratie daarin, onder meer doordat de junta de leden van de tweede kamer van het parlement wil benoemen. De generaals hebben bij aanvaarding van de grondwet verkiezingen in het vooruitzicht gesteld. Die zijn op zijn vroegst volgend jaar. Meer bij ANP via Elsevier / Bangkok Post

Bekijk meer van

Thailand

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.