Tegel Beeld en Geluid

— maandag 6 april 2009, 09:01

Thai krijgt tien jaar voor belediging koning

Een Thaise internetgebruiker is tot tien jaar cel veroordeeld wegens het plaatsen van foto's, video's en commentaar dat door de autoriteiten als majesteitsschennig is opgevat. Tegen Suwicha Thakor was twintig jaar cel geëist, maar omdat Thakor schuld bekende, werd die straf gehalveerd. Thakor, getrouwd en vader van drie en verzorger van zijn vader, zegt dat zijn straf vijf mensen veroordeelt. Er is beroep ingesteld tegen de uitspraak. De wet rond majesteitsschennis wordt in Thailand veelvuldig aangegrepen om mensen te bedreigen of voor jaren achter de tralies te brengen. Eind februari van dit jaar verleende de Thaise koning een Australische auteur, Harry Nicolaides, gratie. Nicolaides was tot drie jaar cel veroordeeld voor een alinea in een obscuur en slechtverkocht boek. Ook daarin was volgens de Thaise autoriteiten sprake van majesteitsschennis.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.