e learning nvj

— vrijdag 27 december 2013, 19:08 | 3 reacties, praat mee

Teun Gautier met ruzie weg bij Groene

Teun Gautier (45) treedt per direct terug als directeur van uitgeverij De Groene Amsterdammer. Zijn vertrek is het gevolg van een fundamenteel verschil van inzicht tussen hem en het bestuur en de redactie van De Groene. Dat heeft De Groene vrijdag bekend gemaakt in een persbericht. De aanleiding van het vertrek is dat de directeur van De Groene in het voorjaar van 2012 een kort durende lening heeft verstrekt aan een initiatief dat moest leiden tot publicatie van een boek, geschreven door Edwin de Roy van Zuydewijn.

Dit werk zou kwesties rondom het koningshuis behandelen, zoals deze onlangs opnieuw in de publiciteit kwamen naar aanleiding van een rapportage door de nationale ombudsman en verklaringen van premier Rutte. Het betrof een bedrag van 17.000 euro dat, zoals overeengekomen, binnen zeer korte termijn is terugbetaald. De redactie en het bestuur zijn pas vorige week hierover geïnformeerd.

De Roy van Zuydewijn is echter onderwerp van journalistiek en politiek debat, waardoor de zakelijke handeling van de directeur in verband zou kunnen worden gebracht met de redactionele afwegingen van De Groene. De redactionele onafhankelijkheid en de integriteit van het blad zijn daarmee in het geding en dat is voor bestuur en redactie niet acceptabel.

Gautier en De Groene Amsterdammer gaan in goed overleg uit elkaar. Het weekblad heeft in de recente jaren een sterke groei doorgemaakt en staat er financieel goed voor. Alle betrokkenen bij De Groene betreuren het dat zij afscheid moeten nemen van een gewaardeerde directeur. Er zal worden gezocht naar een opvolger.

Bekijk meer van

Transfers

Praat mee

3 reacties

Jos Vrolijk, 27 december 2013, 18:10

Opmerkelijk in de motivering is vooral de vaagheid : ’ een kortlopende lening aan een initiatief dat moest leiden tot ...’. Wie of wat is dit initiatief dan wel ? Was het prive geld van Gautier? Misschien nuttig om daar toch eens in te duiken….Jos Vrolijk, Hoofddocent HvA/ Media Informatie Communicatie opleiding.

Bert van de Beurzen, 28 december 2013, 13:21

‘Teun Gautier met ruzie weg bij Groene -> Gautier en De Groene Amsterdammer gaan in goed overleg uit elkaar. [...] sterke groei [...] staat er financieel goed voor [...] betrokkenen bij De Groene betreuren het afscheid [...] een gewaardeerde directeur.’

Als je dan het hele pb overneemt zonder verder zelf moeite in het verhaal te steken, vind ik zo’n kop erg flauw.

rob v an otterloo, 28 december 2013, 14:01

Ik wist niet dat een verschil van inzicht altijd neerkomt op ruzie. Een journalistiek ongenuanceerde vertaling van het persbericht. Verder eens met Bert van de Beurzen.

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.