training eu starters

— dinsdag 4 juli 2017, 14:12 | 0 reacties, praat mee

Terugkijkdienst ‘NPO Start’ opent poorten

NPO Start 'ontsluit de schatkamer' van de NPO, aldus voorzitter Rijxman.

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) lanceert vandaag - na enige vertraging - de vernieuwde dienst voor het uitgesteld bekijken van NPO-producties. Het oude Uitzending Gemist heet NPO Start. Laatste wijziging: 28 november 2017, 17:04

Gebruikers kunnen gratis een profiel en persoonlijke playlists aanmaken, maar om beeldmateriaal in hogere kwaliteit en reclamevrij te kunnen kijken, is een abonnement van 2,95 euro per maand vereist. Een speciaal ‘curatieteam’ stelt collecties samen uit het totale aanbod van de publieke omroepen, die gekoppeld zijn aan de actualiteit of aan specifieke momenten of gebeurtenissen.

De extra kosten zijn volgens de NPO nodig om kosten te dragen van rechten om bijvoorbeeld oudere seizoenen langere tijd beschikbaar te houden voor kijkers. Inkomsten vloeien ‘voor een groot deel’ terug naar nieuwe programmering, stelt de NPO. “De dienst is makkelijker in gebruik op alle apparaten en zo wordt de schatkamer van de publieke omroep nog beter ontsloten”, aldus NPO-voorzitter Shula Rijxman.

Volgens de registratiepagina voor NPO Start Plus wordt maximaal 1080p beeldresolutie aangeboden, uiteraard afhankelijk van het originele bronmateriaal.

Op de registratiepagina kunnen mensen ook kiezen voor een abonnement op NL Ziet, de terugkijkdienst van NPO, RTL en SBS. De NPO blijft daarin participeren, ook nu er een eigen terugkijkdienst in hoge kwaliteit is gelanceerd.

NPO Start is een dienst naast de bestaande live en on-demand kijk- en luisteropties die de NPO al biedt. Het gratis terugkijken van programma’s (tot minimaal zeven dagen) blijft onveranderd.

Bekijk meer van

verdienmodellen NPO Start

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.