— maandag 30 augustus 2010, 11:36 | 0 reacties, praat mee

‘Technologie verpest tv-avond’

Vlaamse omroepen vinden dat kabelaars Telenet en BelgacomTV maatregelen moeten nemen, nu het volgens hen 'te makkelijk' wordt om programma's op eigen gelegenheid te kijken. Kijken via harddiskrecorders, digitale tv en uitzendinggemist-websites wordt ook in België steeds populairder. Omdat Telenet en BelgacomTV het mogelijk maken niet-live maar televisie te kijken, wordt het businessmodel van zenders ondergraven, stellen de omroepen. Kijkers spoelen volgens de omroepen bovendien alle reclame door. De kabelaars zouden eigenlijk ook (weer) moeten gaan betalen voor het digitaal doorgeven van programma's, vinden de omroepen. "Wij bieden een tv-avond aan: een aanschakeling van programma's en reclameblokken. Dat is ons product, en niet één programma. Met wat zij nu doen, maken ze dat product kapot", klaagt VTM-topman Peter Quaghebeur in dagblad De Morgen.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.