website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Televisielegende Mies Bouwman (88) overleden

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst op maandag 26 februari 2018, 20:07

© Piroschka van de Wouw / ANP

Nieuws Mies Bouwman is maandagmiddag op 88-jarige leeftijd overleden. Ze kampte eind vorig jaar met een longontsteking. Vandaag werd ze sterk verzwakt naar het ziekenhuis gebracht, maar ze koos ervoor thuis in het bijzijn van haar familie te overlijden, meldt de NOS.

Ze was vanaf het begin van de televisie in 1951 op het scherm te zien, eerst als omroepster bij de KRO. Later werkte ze voor de AVRO en de VARA. Ze verwierf grote faam toen ze in 1962 de eerste grote liefdadigheidsactie op televisie presenteerde, tijdens de eerste live marathon-uitzending uit de Nederlandse tv-geschiedenis, Open het dorp. In een 23 uur durende uitzending werd 16,4 miljoen gulden ingezameld voor Het Dorp, een gehandicaptengemeenschap in Arnhem.

Later presenteerde ze shows als Zo is het toevallig ook nog eens, Eén van de acht, Mies en scène en In de hoofdrol, een programma waarin een bekende Nederlanders in het zonnetje werd gezet. Ook presenteerde ze 25 jaar lang de Sinterklaasintocht op televisie.

Ze werd driemaal onderscheiden met de Televizier-Ring. In 1993 stopte ze met haar televisiewerk. Ze kwam daarna nog geregeld in de publiciteit, onder meer doordat ze kinderboeken schreef. In 2013 overleed haar man Leen Timp, met wie ze bijna 60 jaar getrouwd was geweest en met wie ze vier kinderen had. Meer bij de NOS / NU.nl / RTL Nieuws / de Volkskrant / AvroTros

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.