— dinsdag 28 april 2009, 11:37

Berry Bertels overleden

Laatste wijziging: 11 juni 2009, 13:38

Berry Bertels, in zijn 68ste levensjaar getroffen door een hartstilstand, was de man die het blad Anton Sportzaken op poten zette en van wie we sinds vorig jaar wisten dat hij kanker had. Op 26 april, op een vroege zondagochtend was het opeens over en uit.

Berry was sportjurist die ook bij radio en tv werd gevraagd wegens zijn kennis. Zijn leven was vol met passie voor sport, journalistiek en recht, zoals het op zijn overlijdenskaart staat. Berry hield van sport, hij was een goede journalist en hij kon niet tegen onrecht. Dat hij in de advocatuur belandde, was geen toeval. Hij beet zich in veel zaken vast, zoals in de zaak van Kees Kist die hij 25 jaar volhield om tot de conclusie te komen dat de kwestie was verjaard. Dat heeft aan hem gevreten.

Hij kon slecht tegen mensen die hem op een of andere manier bedrogen. Voor velen misschien een moment om achter een discussie een punt te zetten maar Berry kon er heel lang over doorgaan. Uren kon hij aan de telefoon hangen over een of ander onderwerp voor zijn juridische sportblad met als laatste opmerking dat de deadline binnen enkele dagen daar was.

Dat was bij hem precies zo. We wisten dat hij zou vertrekken maar de deadline kwam veel, veel te vroeg. Enkele dagen later overleed een andere maat, oud-hockeykeeper Maarten Sikking. “Berry heeft een maatje boven,” zei Berry’s partner Marga.

Bep van Houdt
.

Bekijk meer van

Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.