persveilig seminar

— maandag 15 juni 2020, 08:13 | 2 reacties, praat mee

Televisiejournalist Aad van den Heuvel (84) overleden

© Freek van Asperen / ANP

Tv-presentator, televisiemaker en journalist Aad van den Heuvel is op 84-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie gemeld. Hij was al geruime tijd ziek. Laatste wijziging: 15 juni 2020, 18:11

Van den Heuvel werd bekend met de actualiteitenrubriek Brandpunt bij omroep KRO. Hij presenteerde het programma van 1959 tot 1973. Na 1973 maakte Van den Heuvel een aantal andersoortige programma’s, over nieuws en actualiteiten èn de manier waarop ze worden gebracht. Zoals de J.C.J. van Speykshow, Cursief en de Alles is anders-show. Later volgden De ver van mijn bed show en KRO’s Middageditie.

De presentator kreeg hij eind jaren tachtig grote bekendheid met het humoristische consumentenprogramma Ook dat nog!. Van den Heuvel was de aangever van het programma met Sylvia Millecam, Erik van Muiswinkel, Hans Böhm en Gregor Frenkel Frank. Voor radio werkte Van den Heuvel onder meer mee aan Met het Oog op Morgen.

KRO-NCRV laat in een reactie weten: “Vandaag bereikte ons het droevige nieuws dat onze oud-collega Aad van den Heuvel is overleden. Aad was betrokken, veelzijdig en gepassioneerd en bovenal een doorgewinterde journalist in alles wat hij deed voor de KRO. Wij wensen zijn familie alle sterkte toe.”

Maandag zendt KRO-NCRV een speciale televisie-uitzending over het werk van Van den Heuvel uit.

De uitvaart van de oud-journalist, programmamaker en schrijver was zaterdag in besloten kring. Later volgt nog een herdenkingsbijeenkomst. Meer bij de NOS / NU.nl / NU.nl II

Lees ook:
Ardy en Aad, beginner en veteraan (9 september 2011)

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Henny Schoute Bussolati, 15 juni 2020, 09:19

Zo gaan we, een voor een, ongeacht leeftijd, we hebben geen keuze.  Prijzende woorden tijdens ons leven en na onze dood. Aad was een van de collegas die een levenslange indruk hebben gemaakt. Een warm hart en voortlevend !  Vanuit Vietnam: Henny Schoute Bussolati (o.m. NCRV/AVRO-BRT Radiojournaal)

Erna Gianotten-van den Berg, 15 juni 2020, 16:37

Lang geleden in de jaren negentig interviewde ik Aad van de Heuvel voor een blad van Defensie omdat hij als oorlogsverslaggever had gewerkt. Hij zei toen: ‘er komt een tijd dat al die jonge mannen uit ontwikkelingslanden onze kant op komen om een graantje mee te pikken van onze welvaart. En geef ze eens ongelijk! Het is van groot belang dat er in die landen aan geboortebeperking wordt gedaan anders komen er echt hordes onze kant op…......Aad was een bevlogen journalist én een vakman. Ik had hem graag aan de tafels van Buitenhof of Op1 willen zien!

banner zwolle 2

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.