Jodal

— donderdag 15 februari 2018, 10:01 | 0 reacties, praat mee

Telegraaf: ‘Veel amusement NPO op de tocht door nieuwe Mediawet’

Jan-Willem van Hofwegen / NPO

Volgens De Telegraaf, dat citeert uit een gelekte lijst van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Media, staat diverse amusementsprogramma's van de NPO op de tocht. De komst van een nieuwe Mediawet zou voor bepaalde programma's die te weinig "moeilijk bereikbare kijkers" zoals jongeren bereiken het einde betekenen. Laatste wijziging: 15 februari 2018, 10:14

De grote publieksfavorieten als Heel Holland Bakt, Boer Zoekt Vrouw en Wie Is De Mol ontlopen in de plannen de zeis. Volgens De Telegraaf is de lijst een ‘stresstest’ om de effecten van de nieuwe Mediawet te testen.

Kleinere amusementprogramma’s zouden mogelijk moeten verdwijnen. Het ministerie stelt dat de lijst in handen van De Telegraaf dateert van voor het moment dat de NPO vastlegde wat amusement zou moeten inhouden.

Ook de NPO wil de door De Telegraaf onthulde lijst niet als eindpunt zien. De nieuwe NPO-regels worden op dit moment toegepast op programma’s uit 2017. Tegen de lente komen daar de resultaten van. Tegenover De Telegraaf zegt een NPO-woordvoerder dat een programma twee seizoenen de kans krijgt zich binnen de kaders te bewijzen; daarna verdwijnt het van de buis. Meer bij De Telegraaf

Bekijk meer van

NPO Mediawet

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.