website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Telegraaf: ‘Veel amusement NPO op de tocht door nieuwe Mediawet’

Lars Pasveer — Geplaatst in televisie op Thursday 15 February 2018, 10:01

Jan-Willem van Hofwegen / NPO

Jan-Willem van Hofwegen / NPO

Nieuws Volgens De Telegraaf, dat citeert uit een gelekte lijst van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Media, staat diverse amusementsprogramma's van de NPO op de tocht. De komst van een nieuwe Mediawet zou voor bepaalde programma's die te weinig "moeilijk bereikbare kijkers" zoals jongeren bereiken het einde betekenen.

De grote publieksfavorieten als Heel Holland Bakt, Boer Zoekt Vrouw en Wie Is De Mol ontlopen in de plannen de zeis. Volgens De Telegraaf is de lijst een ‘stresstest’ om de effecten van de nieuwe Mediawet te testen.

Kleinere amusementprogramma’s zouden mogelijk moeten verdwijnen. Het ministerie stelt dat de lijst in handen van De Telegraaf dateert van voor het moment dat de NPO vastlegde wat amusement zou moeten inhouden.

Ook de NPO wil de door De Telegraaf onthulde lijst niet als eindpunt zien. De nieuwe NPO-regels worden op dit moment toegepast op programma’s uit 2017. Tegen de lente komen daar de resultaten van. Tegenover De Telegraaf zegt een NPO-woordvoerder dat een programma twee seizoenen de kans krijgt zich binnen de kaders te bewijzen; daarna verdwijnt het van de buis. Meer bij De Telegraaf

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.