— donderdag 21 mei 2015, 09:28 | 0 reacties, praat mee

Telegraaf ‘te allen tijde’ onafhankelijk

In het hoofdredactioneel commentaar schrijft De Telegraaf dat de redactie nooit zal accepteren dat de onafhankelijkheid, zoals is vastgelegd het redactiestatuut, wordt ingeperkt of opgeofferd aan commerciële belangen. "Het te grabbel gooien daarvan betekent het eind van onze geloofwaardigheid als nieuwsmedium", aldus het commentaar. Het feit dat ook buiten De Telegraaf door collega's met zorg naar de recente ontwikkelingen binnen het concern wordt gekeken, bewijst "dat de zorgen van de redactie breder in de samenleving worden gedeeld." Er is begrip voor de uitdaging waar de uitgever voor staat, nu inkomsten uit advertenties afnemen en het lezersaantal al jaren daalt.

Volgens het commentaar is het echter ‘evident’ dat ook de uitgever de journalistieke onafhankelijkheid centraal stelt. De bescherming die het redactiestatuut biedt staat daarin centraal. Uitholling van de persvrijheid en journalistieke onafhankelijkheid betekent dat het publiek niet langer geïnformeerd wordt over misstanden. “En dat is een bedreiging van de democratie”, luidt het commentaar. Meer bij De Telegraaf I en II / de Volkskrant

Bekijk meer van

Telegraaf

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.