— vrijdag 16 januari 2009, 08:51

RSF: Afghanistan moet persvrijheid beschermen

De Afghaanse autoriteiten zouden meer moeten doen om de persvrijheid in Afghanistan te beschermen. Dat zei de algemeen secretaris van persorganisatie Reporters sans Frontières (RSF) Jean-François Julliard tijdens een persconferentie in de hoofdstad Kabul. Een RSF-delegatie heeft de afgelopen week in Afghanistan doorgebracht om te kijken hoe de situatie is. Ze brachten onder meer een bezoek aan de Afghaanse journalist Sayed Parwez Kambakhsh. Kambakhsh zit een straf uit van 20 jaar voor het downloaden en verspreiden van enkele kopietjes met kritiek op de islam. "De persvrijheid in Afghanistan is steeds meer in het geding en het is de taak van de overheid om deze trend te keren. Het land kan zich niet ontwikkelen tot een democratie zonder een vrije en onafhankelijke pers", aldus Julliard. Meer bij RSF

Bekijk meer van

Afghanistan

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.