persveilig seminar

— maandag 27 december 2021, 08:50 | 0 reacties, praat mee

Telegraaf-correspondent Miriam Mannak (44) overleden

© Anthony Anex / EPA

Op 24 december is correspondente in Zuid-Afrika Miriam Mannak overleden, meldt haar werkgever De Telegraaf. Laatste wijziging: 27 december 2021, 08:50

Op 12 december kwam Mannak op Schiphol aan om de kerst weer eens met haar ouders in Friesland te vieren, schrijft de krant. Tien dagen later werd ze met hevige hoofdpijnen opgenomen in het ziekenhuis, waar na een scan een hersentumor werd geconstateerd. Die bleek enorm agressief en op 24 december overleed Mannak.

“De Telegraaf verliest in Miriam een bewogen, zeer actieve journalist die met hart en ziel van haar werk en Afrika hield. Altijd goed op de hoogte, ideeënrijk en met een indrukwekkend aantal contacten.”

Volgens de krant gaat met Mannak een kind van Afrika verloren. Ze groeide op in Angola en vooral Rwanda. Op 14-jarige leeftijd vertrok ze met haar ouders naar Nederland, waar ze onder meer de school voor de journalistiek in Utrecht afmaakte en opleidingen Internationale Ontwikkelingsstudies en Amerikanistiek volgde aan de Universiteit van Amsterdam.

In 2004 vertrok ze met alleen een rugzak naar Kaapstad waar ze een tijdelijke baan had bij dagblad The Cape Times. Zuid-Afrika werd haar thuis waar ze zich als freelance journalist vestigde. Lastig en zeker geen luxe bestaan eerst, maar daar gaf ze niet om. Ze werd er een gerespecteerd journalist met een rij van internationale opdrachtgevers.

Bekijk meer van

Miriam Mannak De Telegraaf

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

banner zwolle 2

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.