— vrijdag 23 oktober 2015, 08:30 | 0 reacties, praat mee

Opnieuw dalende resultaten bij TMG

Het bedrijfsresultaat van Telegraaf Media Groep (TMG) is de afgelopen maanden opnieuw gedaald door de aanhoudende afname van de inkomsten uit advertenties. Dat meldt het moederbedrijf van onder meer dagblad De Telegraaf. De omzet is in de eerste negen maanden van dit jaar gedaald met 7 procent ten opzichte van vorig jaar. In het derde kwartaal zwakte de krimp wel af ten opzichte van de eerste helft van het jaar. Het bedrijfsresultaat ging met een vijfde omlaag. TMG wist de kosten in de eerste negen maanden van dit jaar te verlagen met bijna 20 miljoen euro. Door de reorganisatie bij het mediabedrijf namen de personeelskosten met 3,3 miljoen euro af. In het derde kwartaal van 2015 brachten advertenties 13 procent minder op dan in 2014, terwijl de inkomsten uit verkochte kranten en bladen met 1,6 procent daalden. De krimp was op beide vlakken minder sterk dan in de voorgaande twee kwartalen. TMG is van plan om twee online tv-kanalen te lanceren. 'Waar we de eerste helft van 2015 vooral gericht waren op het aanpassen van de organisatie, met als gevolg verstrekkende veranderprocessen, verschuift de focus inmiddels duidelijk naar nieuwe initiatieven', aldus topman Geert-Jan van der Snoek.

Bekijk meer van

TMG De Telegraaf

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.