— maandag 18 januari 2016, 09:04 | 0 reacties, praat mee

Techbedrijven luiden noodklok over data-uitwisselingsprogramma

Equinix

De vier grootste Amerikaanse en Europese handelsorganisaties waarschuwen voor de "enorme gevolgen" als de EU en de Verenigde Staten deze maand geen nieuw akkoord over het uitwisselen van data bereiken.

Dat schrijven de belangenorganisaties in een brief aan voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker, de Amerikaanse president Barack Obama en de 28 regeringsleiders van de Europese lidstaten, die in handen is van Reuters.

Er wordt al ruim twee jaar onderhandeld over een nieuw verdrag over de uitwisseling van data tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten. Vorig jaar oktober werd het data-uitwisselingsprogramma, de zogeheten ‘Safe Harbor’-overeenkomst tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten, opgeschort nadat het Europees Hof van Justitie het verdrag ongeldig verklaarde. Volgens het Hof was de privacy van Europese burgers niet gewaarborgd.

“Dit probleem moet direct worden opgelost”, schrijven de organisaties. “Anders zullen de gevolgen enorm zijn voor de duizenden bedrijven en miljoen gebruikers die hierdoor geraakt worden.” Meer bij NU.nl

 

 

Bekijk meer van

Europese Unie EU

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.