word studentlid

— vrijdag 9 augustus 2013, 13:32

‘Techbedrijven in gesprek met Obama’

De topmannen van techbedrijven als Apple, AT & T en Google zouden een ontmoeting achter gesloten deuren hebben gehad met de Amerikaanse president Obama. Dat meldt Politico. Onderwerp van gesprek zou regeringstoezicht zijn geweest. Eerder deze week zouden er ook al geheime ontmoetingen zijn geweest waar de discussie ging over de surveillance programma's van de geheime dienst NSA en privacy-kwesties. De betrokken partijen willen volgens Politico niets zeggen. In een eerder commentaar op de site van de Britse krant The Guardian stelt Jeff Jarvis dat techbedrijven het verplicht zijn aan de consumenten om duidelijkheid te geven over eventuele samenwerking met de Amerikaanse overheid, of dat ze ook een slachtoffer zijn. Laatste wijziging: 13 augustus 2013, 16:00

Bij de eerste publicaties over het NSA-surveillanceprogramma PRISM bleek dat techbedrijven verplicht zouden zijn NSA direct data van de servers te laten verzamelen. Wetgeving zou het de bedrijven moeilijk maken dergelijke informatie in de openbaarheid te brengen, maar volgens Jarvis “kunnen ze zich daar maar zo lang achter verstoppen voordat ze duidelijk moeten maken of ze zich verzetten of meewerken”.

Bekijk meer van

NSA

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.