Onderzoek pr-monitor perslijst

— dinsdag 4 augustus 2015, 14:43 | 0 reacties, praat mee

Team van BBC-journalisten mag week proefdraaien in Iran

Het Iraanse ministerie van cultuur heeft dinsdagmiddag bekend gemaakt dat journalisten van de BBC een week lang verslag mogen doen in de Islamitische Republiek, meldt de Volkskrant. Voor de Farsitalige dienst van de BBC blijft Iran voorlopig nog taboe, maar een team journalisten van de Britse omroep mag binnenkort wel aan het werk. Tot 2009 was de Perzische deinst actief in Iran, maar een journalist van de World Service werd het land uitgezet tijdens de omstreden presidentsverkiezingen in dat jaar. Teheran heeft sindsdien het netwerk vaker beschuldigd van veiligheidsgerelateerde misdrijven. Het nieuwe plan lijkt ingegeven door de wens de band met Groot-Brittannië te normaliseren. De diplomatieke betrekkingen tussen de landen werden opgeschort nadat Iraanse betogers de Britse ambassade in Teheran bestormde in november 2011. Eind van het jaar hoopt Groot-Brittannië zijn ambassade in Teheran te heropenen, ook de Iraanse ambassade in Londen moet dan heropend worden. Meer bij de Volkskrant

Bekijk meer van

Iran BBC

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.