— maandag 19 juli 2010, 09:14 | 0 reacties, praat mee

Omroepbijdrage BBC mogelijk omlaag

De BBC ligt weer flink onder vuur. Staatssecretaris van Cultuur Jeremy Hunt dreigt de omroepbijdrage te verlagen vanwege de wat hij noemt "buitengewone en ongehoorde" verspilling (van belastinggeld, red.). Op dit moment betaalt elke Brit jaarlijks 145,50 pond, zo'n 158 euro. De BBC heeft een jaarlijks budget van 1 miljard pond. De omroep ligt onder vuur door de hoge salarissen en bonussen voor topmannen, presentatoren en andere sterren. In een interview met de Daily Telegraph zei Hunt dat hij "absoluut" voor zich zag dat het bedrag volgend jaar naar beneden gaat. De BBC is al bezig met een grote bezuinigingsoperatie. Volgens BBC media-journalist Torin Douglas heeft de BBC "de boodschap al lang begrepen". "In de afgelopen weken heeft de BBC voorgesteld dat er wordt gesneden in het pensioenplan, wordt de komende 18 maanden 25 procent gekort op de salarissen van topmensen en worden de namen van de best verdienende sterren gepubliceerd."

Bekijk meer van

BBC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.