website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Tara Lewis naar Metro

Linda Nab — Geplaatst op vrijdag 2 maart 2018, 10:59

© Nick Boers

Nieuws Tara Lewis (31) gaat met ingang van volgende week dinsdag aan de slag als redacteur voor Metro. Ze werd benaderd door Metro-hoofdredacteur Arjan Paans om op freelance basis twintig uur per week over Rotterdam te komen schrijven. En ja, zegt Lewis desgevraagd, tegen een fatsoenlijk tarief.

Lewis haalde vorig jaar het nieuws, toen ze voor Villamedia een kritisch stuk schreef over het beleid dat de Persgroep voert als het gaat om regiojournalistiek. Ze werkte destijds als freelancer voor het AD Rotterdams Dagblad, dat haar, meldde ze en passant, 13 cent per woord betaalde. Na dat artikel kreeg ze te horen dat ze twee weken niet welkom was bij de krant. Daarop besloot ze helemaal niet meer voor de krant te werken, ondanks haar liefde voor de lokale en regionale journalistiek.

Lewis bleef regionale journalistiek bedrijven vanuit Rotterdam, maar dan voor onder meer NRC en Erasmus magazine, het universiteitsblad van Rotterdam. Maar er is wel iets veranderd sinds ze haar opiniestuk publiceerde. ‘Ik weet nu beter welke tarieven ik wil hanteren. Ik heb de focus verlegd naar beter betalende opdrachtgevers.’

En nu kan ze Metro dus aan dat lijstje toevoegen. Ze gaat er werken als online redacteur, en schrijft eens per week een groot verhaal. Waar ze zich op gaat richten, weet ze nog niet. ‘Ik moet echt nog beginnen. Dinsdag word ik ingewerkt op de redactie in Amsterdam.’ Naast haar werkzaamheden voor Metro blijft Lewis ook actief haar andere opdrachtgevers, waaronder NRC en de VPRO Gids.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.