— vrijdag 20 augustus 2021, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Taliban ontzeggen Afghaanse tv-presentatrice toegang tot kantoor

© AFP

De Afghaanse journaliste Shabnam Dawran mag het kantoor van televisiestation RTA niet meer betreden. Toen Dawran, die zes jaar voor de zender werkt als nieuwslezer, eerder deze week bij het RTA-kantoor aankwam, werkte haar toegangspas niet. Mannelijke collega’s konden het gebouw nog wel betreden.

In een video die door AFP is verspreid stelt Dawran dat de toegangsweigering het gevolg is vanwege de machtsovername van de Taliban. In de video roept ze kijkers op te helpen en dat haar leven en dat van anderen in gevaar is.

Bericht gaat verder onder de video

Naast Shabnam Dawran hebben de Taliban ook nieuwslezer en journalist Khadija Amin de toegang tot haar werk ontzegd, meldt het Commite to Protect Journalists (CPJ). Amin is ook werkzaam bij RTA. Volgens CPJ werd de plek van Amin ingenomen door een mannelijk Taliban-lid.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.