Tegel Beeld en Geluid

— maandag 13 juni 2016, 10:11 | 0 reacties, praat mee

Syrische journalist overleeft tweede aanslag

Een IS-strijder in Aleppo, Syrië | Alice Martins / AFP - © Alice Martins / AFP

Een Syrische journalist die werkte vanuit de Turkse stad Sanliurfa heeft opnieuw een aanslag overleefd. Ahmed Abd al-Qader werd zondagmiddag onder vuur genomen door twee mannen op een motor. Er zouden drie kogels zijn afgevuurd. Volgens een activist van de groepering Raqqa Is Being Slaughtered Silently (RBSS) ligt hij in het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel.

Ahmed Abd-al Qader is de oprichter van de onafhankelijke Syrische nieuwsorganisatie Eye on the Homeland, dat vanuit Turkije nieuws over de oorlog in Syrië verspreidt. Islamitische Staat (IS) heeft de aanslag opgeëist. IS heeft al meerder aanslagen gepleegd op Syrische journalisten die in Turkije werken.

In maart overleefde Abd al-Qader ook al een aanslag. Zijn broer, van het burgerjournalisten collectief Raqqa is Being Slaughtered Silently (RBSS), had niet zo veel geluk. Ibrahim Abd al-Qader kwam met een collega om het leven bij een aanslag in het Turkse Urfa. Meer bij de NOS

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.