— woensdag 13 april 2016, 09:42 | 0 reacties, praat mee

Vierde Syrische journalist op Turks grondgebied vermoord

Alice Martins / AFP

In de Turkse plaats Gaziantep is een Syrische journalist doodgeschoten - een aanslag die is opgeëist door terreurgroep IS. Als dat inderdaad klopt is Zaher al-Shurqat de vierde journalist die in Turkije is gedood.

De aanslagpleger schoot Al-Shurqat afgelopen weekend in het hoofd en vluchtte. Er zouden bewakingsbeelden zijn van de aanslag. IS zegt dat de journalist is gedood om zijn werk voor internetzender Aleppo Today, waar hij over het conflict in Syrië berichtte.

Vorig jaar vermoordde IS drie andere journalisten op Turks grondgebied. Niemand werd voor die aanslagen opgepakt, vermoedelijk omdat ze alweer de grens met Syrië zijn overgestoken. Persvrijheidsorganisaties hebben flinke kritiek op Turkije, dat niet in staat blijkt om gevluchte journalisten te beschermen of daders te pakken.

In maart werd een journalist in Urfa aangevallen, maar die aanslag mislukte. Het voedt het vermoeden dat IS-aanhangers specifiek naar Turkije komen om journalisten uit te schakelen.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.