— maandag 20 september 2021, 08:45 | 0 reacties, praat mee

SvdJ: Aanvraagronde subsidie voor onderzoeksjournalistiek geopend

© SvdJ

Het is vanaf vandaag tot 10 oktober 2021 weer mogelijk om subsidieaanvragen voor onderzoeksjournalistiek in te dienen bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SvdJ), zo staat op de website. Laatste wijziging: 20 september 2021, 09:51

Het doel van deze subsidieregeling is om het onderzoeksjournalistieke veld in Nederland duurzaam te versterken. Hierbij richt het SvdJ zich op de ontwikkeling van mediaorganisaties en hun onderlinge samenwerking. Speciale aandacht wordt besteed aan onderzoeksjournalistiek op regionaal en lokaal niveau.

Binnen de regeling onderzoeksjournalistiek wordt er financiering via meerdere sporen aangeboden. Naast financiële steun wordt er ook gerichte begeleiding en training gegeven. Daarbij stimuleert het SvdJ kennisdeling tussen de deelnemende organisaties.

Het is mogelijk aanvragen in te dienen voor drie sporen: 1. meerjarig, 2. ontwikkeling en 3. samenwerking. In maart 2022 start er een aparte aanvraagronde voor het vierde spoor: thema, voor (onderzoeks)journalisten van verschillende media en/of freelance journalisten die gezamenlijk een onderwerp of thema willen onderzoeken. Meer informatie daarover volgt later.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.