— donderdag 24 november 2016, 13:59 | 0 reacties, praat mee

Nu elke vrijdag Facebook-vergadering Omroep West met volgers

Redactievergadering bij Omroep West - © Omroep West

Het experiment van Omroep West om via Facebook een redactievergadering te houden met volgers, was zo´n succes dat ze nu elke vrijdag zo'n vergadering gaan houden, meldt de regionale omroep.

Het experiment was bedoeld om de betrokkenheid van kijkers verbeteren en de kennis van de redactie vergroten. Uiteindelijk keken zo’n 5.000 mensen de livestream. Er kwamen tientallen tips en ideeën uit en enkele zijn daar inmiddels al van uitgezonden.

Dat succes smaakt naar meer. ‘Reden is dat we meer willen weten wat het publiek nu echt van ons wil’, legt hoofdredacteur Renzo Veenstra uit. ‘Dat heet vraaggestuurde journalistiek. In dat kader is het goed om openheid te geven over wat er bij ons wordt besproken en dat mensen kunnen meepraten. Dus niet achteraf, zoals meestal gebeurt, maar aan de voorkant kunnen mensen ons laten weten wat ze van ons verwachten’, aldus Veenstra.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.