word actief nvj klein

— donderdag 5 mei 2011, 14:43 | 0 reacties, praat mee

Subsidie

Paul Disco is kritisch over de subsidie voor het project Perspectief van de Media Groep Limburg. Hij vindt het onbegrijpelijk dat een winstgevende onderneming, die bovendien een topman 2,7 miljoen euro aan vertrekpremie toekent, 900.000 euro van de gemeenschap vraagt om een nieuw verdienmodel op internet uit te proberen. Een project bovendien waarvan hij de vernieuwing niet ziet. Disco heeft een punt als het om het project in Limburg gaat, althans in zijn huidige vorm. Mocht de site de komende maanden wat meer kleur op de wangen krijgen, dan zou het een aardige poging tot vernieuwing kunnen zijn.

Laatste wijziging: 16 mei 2011, 13:56

Minder gelijk heeft Disco wat mij betreft over het middel van innovatiesubsidie. Het Stimuleringsfonds voor de Pers heeft jaarlijks 2,3 miljoen euro te verdelen op een mediamarkt van ruim 4 miljard groot. Kortom, een druppel op de gloeiende plaat. Tegelijk kan een zetje soms helpen. En dat lijkt me dan ook het nut en de taak van de innovatiesubsidie. Projecten die doorgaans als te risicovol worden gezien door ondernemers, maar in potentie vernieuwend genoemd kunnen worden, mogen wat mij betreft best deels door de overheid betaald worden. Zeker als de ontvangers zich verplichten hun lessen te delen met de branche. In dat kader ben ik erg benieuwd naar het eindverslag uit Limburg.

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.