website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

‘Stroboscoop-gifje was een dodelijk wapen’

Lars Pasveer — Geplaatst in rechtszaak op Wednesday 22 March 2017, 12:53

EPA

EPA

Nieuws

De man die is opgepakt in verband met bedreiging aan het adres van Newsweek-journalist Kurt Eichenwald, wordt het gebruik van een dodelijk wapen ten laste gelegd, blijkt uit rechtbankdocumenten.

Eichenwald lijdt aan epilepsie en kreeg van de 29-jarige John Rayne Rivello vorig jaar een tweet toegezonden met daarin een animatie met stroboscoopeffect. De flikkerende beelden lokten bij Eichenwald een epileptische aanval uit waar hij lange tijd nadelige medische gevolgen van ondervond.

Eichenwald liet het er niet bij zitten en deed vorig jaar aangifte. De journalist stelde vorig jaar: “Ik heb besloten deze zaak aanhangig te maken om mensen te tonen dat je niet onbestraft online en anoniem kunt doen wat je wil - waaronder zelfs iemand serieuze medische schade berokkenen.”

De man wilde Eichenwald straffen voor zijn kritische houding rond toenmalig presidentskandidaat Trump. “Je verdient een aanval voor wat je schrijft”, schreef Rivello vorig jaar. Hij had zijn best had gedaan om zijn sporen uit te wissen.

De FBI arresteerde vorige week de man achter het account @jew_goldstein toch, omdat hij een koppeling met een iCloud-account op zijn eigen naam over het hoofd had gezien.

De aangifte door Eichenwald was al bijzonder maar een animatie als dodelijk wapen wordt gezien is ook niet eerder vertoond, schrijft NBC. De zaak wordt verder als hate crime behandeld.

Volledige aanklacht Rivello

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.