training eu starters

— woensdag 22 maart 2017, 12:53 | 0 reacties, praat mee

‘Stroboscoop-gifje was een dodelijk wapen’

EPA

De man die is opgepakt in verband met bedreiging aan het adres van Newsweek-journalist Kurt Eichenwald, wordt het gebruik van een dodelijk wapen ten laste gelegd, blijkt uit rechtbankdocumenten. Laatste wijziging: 22 maart 2017, 13:03

Eichenwald lijdt aan epilepsie en kreeg van de 29-jarige John Rayne Rivello vorig jaar een tweet toegezonden met daarin een animatie met stroboscoopeffect. De flikkerende beelden lokten bij Eichenwald een epileptische aanval uit waar hij lange tijd nadelige medische gevolgen van ondervond.

Eichenwald liet het er niet bij zitten en deed vorig jaar aangifte. De journalist stelde vorig jaar: “Ik heb besloten deze zaak aanhangig te maken om mensen te tonen dat je niet onbestraft online en anoniem kunt doen wat je wil - waaronder zelfs iemand serieuze medische schade berokkenen.”

De man wilde Eichenwald straffen voor zijn kritische houding rond toenmalig presidentskandidaat Trump. “Je verdient een aanval voor wat je schrijft”, schreef Rivello vorig jaar. Hij had zijn best had gedaan om zijn sporen uit te wissen.

De FBI arresteerde vorige week de man achter het account @jew_goldstein toch, omdat hij een koppeling met een iCloud-account op zijn eigen naam over het hoofd had gezien.

De aangifte door Eichenwald was al bijzonder maar een animatie als dodelijk wapen wordt gezien is ook niet eerder vertoond, schrijft NBC. De zaak wordt verder als hate crime behandeld.

Volledige aanklacht Rivello

Bekijk meer van

Newsweek Kurt Eichenwald

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.