— woensdag 31 augustus 2022, 10:19 | 0 reacties, praat mee

Stevige kritiek op live-uitzending Op1 vanuit Ter Apel

Enkele toekijkende asielzoekers maakten het contrast tijdens de uitzending gisteren pijnlijk duidelijk, stelde onderzoeker Amrish Baidjoe op Twitter.

De speciale uitzending van talkshow Op1 vanuit het azc in Ter Apel heeft verbazing en ergernis gewekt bij Amrish Baidjoe, directeur van het operationele en epidemiologisch onderzoeksteam van Artzen zonder Grenzen in Luxemburg. Baidjoe noemt de achtergrond van een hek bij de discussie, met drankjes op tafel maar geen vluchteling als gesprekspartner "een fascinerend, schokkend beeld". Laatste wijziging: 31 augustus 2022, 10:28

Talkshow Op1 streek gisteren live neer bij het azc. Baidjoe is verbaasd dat een AZG-collega bereid was aan te schuiven - “al maakt hij goeie punten”. Hij verbaast zich over het feit dat de sanitaire ontwikkelingen ter plaatse ondermaats zijn en mensen buiten slapen, maar de NPO binnen een dag een studio ter plaatse uit de grond stampte.

“Een nieuw moreel dieptepunt”, stelt Baidjoe.

Ook binnen Nederland is er veel kritiek op de keuze en achtergrond, waar op enig moment enkele asielzoekers van achter het hek toekijken.

Bekijk meer van

Op1 Amrish Baidjoe

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.