— maandag 8 november 2010, 11:21 | 0 reacties, praat mee

Steun voor Wikileaks en Assange

Onderzoekjournalisten uit veertig landen hebben hun steun geuit voor klokkenluidersite Wikileaks en diens oprichter Julian Assange. Ze besloten om zich in het openbaar uit te spreken na de toenemende kritiek op Wikileaks en Assange, waar ook media aan meewerken. Volgens de verklaring heeft "Assange een uitstekende bijdrage geleverd aan de transparantie en verantwoording over de oorlog in Afghanistan en Irak, onderwerpen met beperkte transparantie en waar nauwelijks verantwoording voor werd afgelegd door de overheid. Assange wordt nu aangevallen voor het vrijgeven van informatie die nooit onthouden had moeten worden van het publiek." Volgens de ondertekenaars wordt Assange nu ook bedreigd door beschuldigingen van spionage en zou dit een ernstig precedent scheppen, als het vrijgeven van informatie inderdaad wordt beschouwd als spionage. Daarmee zal namelijk elke journalist uiteindelijk schuldig zijn aan spionage als ze geheime documenten publiceren afkomstig van klokkenluiders. Meer bij Global Investigative Journalism Network

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.