Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 11 juli 2014, 08:25 | 0 reacties, praat mee

‘Ster verdiende 72 miljoen aan WK-spots’

Volgens Mediabureau Innovative heeft de Ster in totaal zo'n 72 miljoen euro (bruto) verdiend aan alle WK-uitzendingen. De Ster wil dat cijfer echter niet bevestigen. De Ster organiseerde voor het eerst een 'Super Dutch reclameblok', tijdens de eerste wedstrijd tegen Spanje. In de stijl van de Amerikaanse Superbowl konden adverteerders prijzige reclametijd kopen voor 6.666 euro per seconde voor unieke commercials. De 10 minuten reclame in de rust zou dus 4 miljoen euro (bruto) hebben opgeleverd. In werkelijkheid ligt dat bedrag waarschijnlijk lager, omdat elke adverteerder uiteindelijk een eigen prijs afdingt. Volgens de Ster was het speciale reclameblok wel een succes dat tijdens een volgend sportevenement herhaald gaat worden.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.