— donderdag 15 juli 2021, 12:44 | 0 reacties, praat mee

Ster: flinke omzetstijging eerste half jaar 2021

ANP

Ster, de verkooporganisatie voor reclame op kanalen van de publieke omroep, meldt over de eerste helft van 2021 een flinke omzetstijging. Vergeleken met de eerste half jaar van 2020 gaat het om een omzetgroei van 43 procent.

“Het adverteerdersvertrouwen lijkt te zijn teruggekeerd, nu veel merken - waaronder de zwaar getroffen reisbranche - weer volop te zien en te horen zijn”, aldus de Ster. Ook de door corona uitgestelde sportevenementen die dit jaar wel doorgang vinden jagen de inkomsten aan.

Ster: “Televisie, radio en online zijn in de eerste helft van 2021 samen goed voor 97,2 miljoen euro omzet. Dit is 36 procent hoger dan in 2020 en ook hoger dan de halfjaarcijfers van 2019, toen de teller in juli op 96,75 miljoen euro stond.”

Online bestedingen vielen wel terug in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar: beperkingen hadden invloed op online omzet, dat met 77 procent daalde.

De afgelopen weken stonden in het teken van het EK voetbal en de Tour de France. De Olympische en Paralympische Spelen moeten beginnen (23 juli, red.) naast andere sportverslaggeving op de NPO. Ster-directeur Frank Volmer noemt het mooi om te zien grote evenementen die vorig jaar zijn afgelast, dit jaar doorgang hebben kunnen vinden - al dan niet in aangepaste vorm.

De Ster verwacht ook voor de rest van dit jaar een hoge vraag naar reclameruimte op televisie, mede door de Olympische Spelen. De Top 2000 op NPO Radio 2 zal verder traditioneel veel luisteraars trekken - en daarmee reclamekansen genereren, verwacht de Ster.

Bekijk meer van

Ster Frank Volmer

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.