persveilig seminar

— maandag 20 december 2021, 13:02 | 0 reacties, praat mee

Stemming over eindbod cao-onderhandelingen RTL Nieuws

© Jeroen Jumelet / ANP Kippa

De directie van RTL Nieuws heeft een laatste bod neergelegd rondom de cao-onderhandelingen met haar werknemers. Dat schrijft de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ). De NVJ-leden die werkzaam zijn bij RTL Nieuws wordt gevraagd om uiterlijk 21 december te laten weten of zij akkoord gaan met het eindbod.

Het eindbod van de directie beslaat twee punten: één is een structurele loonsverhoging van 2 procent, met terugwerkende kracht per 1 januari 2021. Deze verhoging wordt aangevuld met een eenmalige bonus van 1.500 euro bruto over het jaar 2021. Daarnaast hebben medewerkers op basis van de cao recht op de maximale EBITA over 2021. Hoewel dit eindbod niet in lijn is met de voorstellen van de NVJ voor een nieuwe cao, zullen de structurele verhoging, de toegezegde bonus en de maximale EBITA leiden tot een substantieel bedrag. De cao blijft verder geheel ongewijzigd.

Vorige week was er al spanning tussen de NVJ en RTL Nieuws, met betrekking tot de 2 procent verhoging. Dat schrijft het Noord-Hollands Dagblad. RTL sprak van een ‘modernisering ’ van de arbeidsvoorwaarden, waar de NVJ vooral een verhoging zag die niet gelijk is aan de inflatie. De NVJ schat de inflatie namelijk tussen de 2,6 en 3 procent. Wais Shirbaz, hoofd Werkvoorwaarden van de NVJ: “We hebben het niet over loonverbetering, we hebben het feitelijk over een nullijn waarbij het loon evenveel waard blijft als het jaar daarvoor. In het licht van de goede resultaten die RTL financieel gezien boekt wil ik zeggen: het ligt niet aan de financiële ruimte van RTL.”

Tot nu toe heeft RTL laten weten niet bereid te zijn minimumtarieven af te spreken voor freelancers bij RTL Nieuws. NVJ legt zich daar nog niet bij neer en wil in de komende periode hierover met RTL en de betrokken freelancers verder in gesprek totdat er een oplossing is gevonden. Ook niet-leden die werkzaam zijn bij RTL Nieuws wordt gevraagd hun mening kenbaar te maken. Meer bij NVJ

Bekijk meer van

RTL Nieuws NVJ NVJ

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.