persveilig seminar

— dinsdag 18 februari 2014, 16:47

Eis: 1000 euro boete tegen Stegeman

UPDATE Tegen programmamaker Alberto Stegeman en zijn collega is vandaag in hoger beroep 1.000 euro boete waarvan 500 euro voorwaardelijk geëist. Dat meldt het OM. Stegeman en zijn collega slaagden er eind 2008 in om op Schiphol-Oost door de beveiliging te dringen. Daardoor konden ze ongestoord bij het regeringstoestel komen waarvan de koninklijke familie en de Nederlandse ministers gebruikmaken. Ze hadden ook een valse KLM-pas, die overigens niet werd gebruikt. Stegeman werd in 2010 veroordeeld tot het betalen van een boete. Laatste wijziging: 19 februari 2014, 11:10

Het OM vindt dat verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan een strafbaar feit en ook strafbaar zijn. “Voorop staat dat ook journalisten geen valsheid in geschrift mogen plegen. Doen zij dat wel, dan is een strafrechtelijke reactie het gevolg. Voor straffeloosheid is slechts in zeer uitzonderlijke gevallen plaats, bijvoorbeeld als er werkelijk geen ander alternatief bestaat om een (vermeende) misstand op een andere overtuigende wijze - zonder overtreding van de strafwet - bloot te leggen. Een zodanig uitzonderlijk geval doet zich hier niet voor. Het door verdachten gepleegde strafbare feit is ernstig. Niet alleen hebben zij zelf dit strafbare feit gepleegd, ook is een ander (een KLM-medewerker) hierbij betrokken geraakt door deze zover te krijgen dat hij zijn KLM-pas afstond om met gebruikmaking daarvan een valse pas te maken.”

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.