banner festival 23

— woensdag 25 maart 2009, 14:23 | 5 reacties, praat mee

107.500 euro boete voor LLiNK

Omroep LLiNK krijgt 107.500 euro boete voor het bevoordelen van een bedrijf dat de ledenwerfactie organiseert. Het Commisssariaat voor de Media (CvdM) kwam tijdens een accountantscontrole in november 2008 een contract tegen waaruit dat bleek. Het contract bestaat uit een afspraak waarbij, als de omroep op 1 april 150.000 leden haalt, het bedrijf een hoog rendement op de investering in het vooruit is gesteld. Volgens het CvdM leidt de overeenkomst tot een aanzienlijke schuld van LLiNK aan het bedrijf, zodat de omroep voor zijn voortbestaan afhankelijk wordt van die partij, ook wordt LLiNK dienstbaar aan winst voor derden. LLiNK kampt al met een fors tekort van één miljoen euro op de begroting en moet voor 1 april 150.000 leden hebben om binnen het omroepbestel te kunnen blijven. Op dit moment zou de omroep nog minder dan 1600 leden nodig hebben. Meer bij CvdM Laatste wijziging: 26 maart 2009, 10:01

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

5 reacties

Ineke, 25 maart 2009, 15:00

Oud nieuws, dit was in januari van dit jaar geloof ik al bekend, en die campagne is toen ook al stopgezet. Strategisch moment van CvdM om hiermee naar buiten te komen…?

Linda, 25 maart 2009, 15:11

Wat een rare move van het Commissariaat om dit nu te publiceren!

Het besluit is namelijk al in januari genomen. Het is al langer duidelijk dat LLiNK gevizeerd wordt (en deels terecht) door het CvdM maar wanneer horen we eens iets over de praktijken van Wakker Nederland en Powned??

Max ging met hun Rieu-DVD actie ook over de schreef maar werd slechts op de vingers getikt nadat ze hun benodigde leden binnen hadden.

Iets met twee maten en twee gewichten…

Dirk, 25 maart 2009, 15:48

Belachelijk dat dit uitgerekend nu gepubliceerd wordt! Als er dan al gewacht wordt met het naar buiten brengen van dit oude nieuws had het ook tot ná 1 april kunnen wachten. Deze actie van het CvdM is pas ‘onevenredig’. Wie controleert eigenlijk het CvdM?

Floris, 25 maart 2009, 17:21

Het is duidelijk dat de mannetjes van het CvdM niet hadden verwacht dat LLink de 150.000 zou halen. Dus nog even deze totaal ongepaste noodgreep om de opmars tot staan te brengen. Maar volgens mij te laat.

Frits, 26 maart 2009, 00:37

Dit was in januari helemaal niet bekend, er was bekend dat het CvdM kenbaar had gemaakt aan LLink dat ze illegaal bezig waren. Het opleggen van de boete was niet publiekelijk bekend gemaakt, omdat LLink nog bezwaar kon maken en omdat er delen van het besluit als vertrouwelijk gemarkeerd konden worden (wat dus ook gebeurt is). Verder is duidelijk te lezen dat in november vorig jaar al bezwaren aan LLink zijn duidelijk gemaakt, en dat LLink vervolgens vrolijk is doorgegaan met de actie.
Daarnaast betekent het halen van de 150.000 niet per definitie dat ze door zijn. En opmars…. kom op zeg, als ze met pijn en moeite (en dubieuze wervingsacties) al die 150.000 leden binnen halen zijn ze alsnog een financiele ramp.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.