— maandag 13 oktober 2008, 09:10

Maatregelen Defensie na onthullingen SBS6

Het ministerie van de Defensie voert de beveiliging op legerbases op, naar aanleiding van een uitzending van SBS6-programma 'Undercover'. Journalist Alberto Stegeman toonde daarin aan dat legerterreinen nauwelijks beveiligd zijn. Stegeman liet in de uitzending zien dat hij kazernes in Havelte en Woensdrecht probleemloos kon betreden. Hij kon ongezien op de basis overnachten en had vrij toegang tot ook zwaar legermaterieel, omdat beveiligingsprocedures niet bestaan of worden genegeerd. Defensie stelt dat het onmogelijk is alle kazernes waterdicht te beveiligen. GroenLinks heeft naar aanleiding van de uitzending aangedrongen op een parlementair onderzoek naar de beveiliging van militaire objecten. De partij ziet in de tips die Stegeman kreeg van legerpersoneel een bewijs dat militair personeel zich niet veilig voelt en verandering wil.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.