— vrijdag 15 september 2017, 16:44 | 0 reacties, praat mee

SBS moet uitzending ‘Stegeman op de bres’ rectificeren

Alberto Stegeman - © Remko de Waal / Kippa

SBS moet een uitzending van het programma Stegeman op de bres rectificeren. Een echtpaar uit Bourtange spande een rechtszaak aan omdat zij vonden te eenzijdig te zijn belicht in het programma. De rechtbank in Groningen oordeelt vrijdag dat de omroep de uitzending moet rectificeren. Volgens RTV Noord moet dat zondag 17 september gebeuren.

In de uitzending was te zien dat de man de bankzaken van zijn moeder beheerde en haar daarbij voor 125.000 euro oplichtte, de man vond dat hij daarbij werd afgeschilderd als dief. De rechter gaf de familie gelijk: het conflict tussen de man en zijn familieleden was te eenzijdig belicht. De schadevergoeding van 10.000 euro waar de man om gevraagd had, werd door de rechter afgewezen.

De zender moet van de rechter op televisie een rectificatie uitzenden, waarbij de volgende tekst in beeld moet staan: ‘SBS is door de rechter veroordeeld tot rectificatie. In de uitzending hebben wij ten onrechte een geschil tussen moeder/zus en zoon eenzijdig belicht. Ten onrechte is de zoon neergezet als een persoon die van zijn oude zieke moeder grote geldbedragen heeft gestolen. SBS heeft met met het uitzenden van deze aflevering onrechtmatig gehandeld ten opzichte van de zoon.’

Ook op de website moet de tekst te zien zijn; 103 dagen in totaal, net zo lang als de uitzending online beschikbaar was. Meer bij RTV Noord

Bekijk meer van

SBS Alberto Stegeman

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.