persveilig seminar

— donderdag 25 augustus 2022, 15:01 | 0 reacties, praat mee

Start eerste traineeship bij publieke omroep voor divers journalistiek talent

© Jan Willem van Hofwegen

Bij verschillende journalistieke programma’s van de publieke omroep beginnen op maandag 29 augustus tien journalistieke talenten aan een langdurig begeleid opleidingstraject. Het traineeship, dat voortkomt uit het omroepbrede Actieplan Culturele Diversiteit, moet bijdragen aan betere instroom van jong journalistiek talent uit alle hoeken van de samenleving. Laatste wijziging: 25 augustus 2022, 15:08

Omroepen VPRO, HUMAN, WNL, EO en NTR hebben in totaal tien plekken beschikbaar gesteld waar ruim 250 geïnteresseerden dit voorjaar op reageerden. De gekozen trainees gaan in ieder geval voor een jaar aan de slag bij de programma’s Tegenlicht, Publieke Tribune, OP1, Goedemorgen Nederland, Het Klokhuis, Kunststof, Medialogica, Buitenhof, Bureau Buitenland en Langs de Lijn en omstreken.

Inclusiever werkklimaat
‘Dit traineeship staat in het bijzonder open voor jong talent, ook zonder journalistieke opleiding of achtergrond. Zoals we weten is de instroom vanuit traditionele opleidingen helaas weinig divers en op deze wijze proberen we dat te doorbreken’, aldus projectcoördinator Ahram Kleijn.

Sherida Zorg, projectleider diversiteit en inclusie bij de NPO, zegt dat het traineeship een van de stappen is die gaat helpen om het media-aanbod van de publieke omroep zowel voor als achter de schermen diverser en inclusiever te maken.

‘Ons gezamenlijke doel is meer diversiteit en het realiseren van een inclusief werkklimaat’, aldus Zorg. ’Dit vraagt de volle inzet van de hele publieke omroep. Uiteindelijk willen we dat al onze medewerkers vanuit een intrinsieke motivatie inclusief werken. Dit traject kan daar een mooie bijdrage aan leveren.’

Lees hier het volledige persbericht van de NPO.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.