— vrijdag 28 mei 2021, 08:11 | 0 reacties, praat mee

Staatssecretaris Knops daagt NRC en De Limburger voor de rechter

© CC BY-SA 2.0 / ssalonso

Demissionair staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken klaagt NRC en De Limburger aan. Dat doet hij vanwege berichtgeving van de kranten over zijn aankoop van een stuk grond in Limburg, waarop hij een woning liet bouwen. Volgens NRC en De Limburger werd de demissionair staatssecretaris tijdens de aankoop bevoordeeld door een onderneming van de provincie. Laatste wijziging: 28 mei 2021, 14:41

Volgens de kranten zou Knops slechts voor 750 vierkante meter hebben betaald, terwijl hij minimaal voor 1.000 vierkante meter had moeten betalen. Daarnaast mocht hij volgens de kranten een groter huis op de grond bouwen dan voorgeschreven was in een ambtelijk advies. Knops, op dat moment Tweede Kamerlid voor het CDA, was zelf eerder wethouder in Horst aan de Maas, de Limburgse gemeente waar hij de grond kocht.

De advocate van Knops stelt dat het verhaal van NRC en De Limburger niet klopt, meldt NRC. Ze stelt dat de kranten hier op zijn gewezen voordat hun artikelen verschenen. Knops eist bij de rechter een verbod op herhaling, rectificatie en een schadevergoeding.

In de dagvaarding stelt Knops dat hij zich realiseert dat een lid van het kabinet niet lichtzinnig dient over te gaan tot procederen tegen de journalistiek. Hij zegt niet anders te kunnen omdat de kranten zelf niet overgaan tot rectificatie.

Bekijk meer van

Raymond Knops NRC De Limburger

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.