word studentlid

— dinsdag 6 februari 2024, 15:40 | 0 reacties, praat mee

Sociale mediaplatform Bluesky vanaf nu open voor iedereen

Sociale mediaplatform Bluesky vanaf nu open voor iedereen
Shutterstock

Het sociale mediaplatform Bluesky heeft de deuren volledig opengegooid. Tot vandaag was een uitnodigingscode vereist, die je moest krijgen van iemand die 'al binnen was'. Die tijd is voorbij: iedereen kan zich nu inschrijven bij Bluesky. Laatste wijziging: 6 februari 2024, 16:50

De exclusiviteit maakte dat de tijdlijn een stuk kalmer is dan op Twitter/X. Media (zoals ook Villamedia) vonden stilaan hun weg naar het platform, al dan niet op weg geholpen.

De dienst heeft ondanks de besloten start momenteel 3 miljoen gebruikers, aldus de Bluesky in een blogpost over de wijziging.

Eind vorig jaar werd het al mogelijk om van buitenaf te verwijzen naar berichten op Bluesky, een eerste signaal dat het besloten karakter eindig was.

Twitter/X onder Elon Musk is voor sommige (media)bedrijven te giftig geworden. Internationale media als NPR en het Australische ABC, maar ook KRO-NCRV en mogelijk de NOS twijfelen over aanwezigheid op het platform.

Bluesky oogt functioneel vrijwel identiek en biedt een relatief eenvoudige technische oplossing om je als medium kosteloos ‘als echt’ te verifiëren, zonder tussenkomst van de organisatie achter Bluesky.

Daarnaast werkt Bluesky volgens technologiesite TechCrunch aan factcheckingslabels op berichten.

Bekijk meer van

X Twitter Bluesky

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.