training eu starters

— vrijdag 5 april 2019, 10:26 | 0 reacties, praat mee

Slob: Journalistieke arbeidsmarkt moet Fair Practise Code opstellen

Minister Arie Slob tijdens een mediadebat in 2018. ANP / Bart Maat

Minister Arie Slob van Basis- en Voorgezet Onderwijs en Media roept journalisten en media op samen een ‘Fair Practise Code’ uit te werken. Dat zegt hij in een Kamerbrief die hij schreef naar aanleiding van een debat over de toekomst van de fotojournalistiek, dat eind januari plaatsvond. In zo’n Fair Practise Code spreken werkgevers en opdrachtnemers met elkaar af wat een eerlijke werkpraktijk is. Slob: “Ik zie veel potentie in deze code, ook voor de journalistieke sector, en roep belanghebbenden op om gezamenlijk te werken aan de uitwerking van de code.” Laatste wijziging: 5 april 2019, 10:27

De Fair Practise Code is een van de maatregelen die genoemd wordt in de Arbeidsmarktagenda Culturele en Creatieve sector. In zijn Kamerbrief benadrukt Slob het belang van eerlijke vergoedingen in de culturele en de creatieve sector. Hij schrijft dat het kabinet met een breed pakket aan maatregelen de arbeidsmarkt weer in balans wil brengen. “Specifiek voor de creatieve en culturele sector onderzoek ik, samen met de minister van OCW, hoe we collectieve onderhandeling door freelancers mogelijk kunnen maken, zonder dat het in strijd is met Europese mededingingsregels.” Slob zegt dat daar over de voortgang daarvan uiterlijk dit voorjaar meer informatie komt. “Ik wil daar nu niet op vooruit lopen.”

De Kamerbrief is hier te downloaden.

Bekijk meer van

Arie Slob

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.