banner festival 23

— maandag 27 maart 2023, 08:46 | 0 reacties, praat mee

Slachtoffers The Voice: Externe communicatie over onderzoek is slecht

De slachtoffers van The Voice, die worden vertegenwoordigd door advocaat Sébas Diekstra, hebben felle kritiek op producent ITV en de radiostilte rond het onderzoek naar de misstanden bij de RTL-talentenjacht. Dat laat Diekstra maandag weten. Het onderzoek naar de misstanden, dat ITV heeft uitbesteed aan het bureau Van Doorne, duurt inmiddels meer dan veertien maanden. Laatste wijziging: 27 maart 2023, 08:55

Beide partijen willen niet zeggen hoelang het onderzoek nog gaat duren.

Diekstra vertegenwoordigt in totaal zes slachtoffers in de zaak. “De externe communicatie over het eigen onderzoek van producent ITV en de voortgang daarvan kunnen we wel slecht noemen”, aldus de advocaat. “Vanuit slachtoffers bezien is het vooral pijnlijk dat er kennelijk geen noodzaak gevoeld wordt om na zoveel tijd ook maar enige duidelijkheid over de stand van zaken te geven.”

Een aantal van de vrouwen die Diekstra vertegenwoordigt hebben “rond augustus” hun verhaal gedaan tegen Van Doorne. Sindsdien hebben zij niets meer van het bureau vernomen.

‘Duurt inderdaad lang’
RTL meldde afgelopen week ook geen updates van ITV te krijgen en constateerde dat het “inderdaad lang duurt”. Talpa Network, het mediabedrijf van John de Mol, laat weten “af te wachten”. Het Openbaar Ministerie rondde twee weken geleden wél de eerste fase van zijn onderzoek naar de misstanden bij The Voice af. Het OM maakte bekend dat bandleider Jeroen Rietbergen en coach Ali B vervolgd worden voor grensoverschrijdend gedrag.

Maar het externe onderzoek dat producent ITV direct na de onthullingen over het wangedrag in januari 2022 instelde, wil nog niet vlotten.

ITV kan niet zeggen hoelang het nog duurt voordat het onderzoek is afgerond of in welk stadium het zich momenteel bevindt. In februari 2022 meldde Van Doorne “al een gedetailleerd beeld” te hebben gekregen van wat er gebeurd was bij de RTL 4-talentenjacht.

Bekijk meer van

The Voice of Holland

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.