training eu starters

— dinsdag 2 maart 2021, 08:25 | 0 reacties, praat mee

Sinds coup 18 journalisten opgepakt in Myanmar

Demonstratie in Mandalay - © AP

In Myanmar zijn sinds het begin van de militaire coup achttien journalisten opgepakt bij het verslaan van demonstraties gericht tegen het regime, dat hebben persvrijheidsorganisatie CPJ en de onafhankelijke mensenrechtenorganisatie Assistance Association of Political Prisoners (AAPP) becijferd.

Zeker vijf van hen zitten nu nog vast, onder wie Thein Zaw van Associated Press AP), Kay Zune Nway van Myanmar Now, Ye Myo Khant van Myanmar Pressphoto Agency, Moe Win van Thuriya Nay Won, en freelancer Shwe Yi Win. CPJ roept het leger op alle journalisten vrij te laten. “Myanmar mag niet terugkeren naar het donkere verleden waar militaire heersers journalisten gevangen zetten om nieuws te onderdrukken en te censureren”, aldus Shawn Crispin, CPJ’s vertegenwoordiger van Zuidoost-Azië.

Van de dertien journalisten die zijn vrijgelaten worden er inmiddels twee aangeklaagd en beschuldigd van het verspreiden van informatie waardoor militaire officieren hun werk niet kunnen uitvoeren, een strafbaar feit waar een boete en tot twee jaar gevangenisstraf op staat. Meer bij CPJ / AAPP

Bekijk meer van

Thein Zaw Myanmar AP

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.