Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 26 november 2008, 08:55

Serviërs boos om Sp!ts-column Dijkgraaf

Sp!ts-columnist Jan Dijkgraaf is nog maar kort bezig, maar heeft al de eerste groep lezers tegen zich in het harnas gejaagd. Dijkgraaf schreef vorige week over een scheldkannonade van PSV-voetballer Danko Lazovic aan het adres van trainer Huub Stevens. De constante herhaling van de scheldpartij in de media stoorde Dijkgraaf, die zich hardop afvroeg wanneer "Stevens die kleine oorlogsmisdadiger uit Servië even een lesje leert". Dat leverde de krant en de columnist tientallen boze reacties op van Serviërs in Nederland. Ook Vesti, de grootste krant voor Serviërs in het buitenland, schreef over Dijkgraafs column. "Andermaal een belediging voor ons volk in de Nederlandse media, doorspekt met haat jegens alles dat met Servië geassocieerd wordt", aldus Vesti. Dijkgraaf betreurt achteraf de toevoeging "oorlog" maar vindt het ook jammer dat met alle 'Servische woede' is ondergesneeuwd waar het eigenlijk om ging: dat Lazovic te ver was gegaan. Meer bij Wereldjournalisten

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.