— donderdag 31 maart 2016, 12:54 | 0 reacties, praat mee

Metro weigert weer column Luuk Koelman te plaatsen

UPDATE Gratis dagblad Metro heeft een column van vaste columnist Luuk Koelman geweigerd, meldt hij donderdag op Twitter. Volgens Metro is Koelman gevraagd de column aan te passen, maar dat heeft hij niet gedaan. Laatste wijziging: 31 maart 2016, 13:07

Koelman heeft de tekst wel op de website Hoemannendenken gezet. In de column spreekt hij over uitspraken over het Oekraïne-referendum van GeenStijl-journalist Jan Roos. “Dit referendum gaat niet over Oekraïne. Het gaat zelfs niet over Europa of de EU. Het is simpelweg één grote PR-stunt om de marktwaarde van GeenStijl op te krikken. Red de democratie? Nee, red GeenStijl. En het is ze gelukt. TMG heeft het weblog weer in de armen gesloten”, aldus Koelman.

Metro is onderdeel van Telegraaf Media Groep (TMG).  De hoofdredacteur van Dagblad Metro Robert van Brandwijk zegt nooit te schrijven over het beleid of de financiële situatie van TMG, dus wil hij ook niet dat Koelman dat doet. “We hebben de column niet geweigerd, we hebben gevraagd om hem aan te passen en dat heeft hij niet gedaan”, aldus Van Brandwijk tegen NU.nl. “Wat hij vindt van het Oekraïne-referendum, mag hij vinden, maar wij doen gewoon geen uitspraken over TMG.”

Het is niet de eerste keer dat Metro een column weigert van Koelman. In 2013 weigerde Metro ook al een column. En in 2012 werd een column van de auteur verwijderd na kritiek. Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

Metro Luuk Koelman

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.