— woensdag 24 maart 2010, 09:04 | 1 reactie, praat mee

De Pers schorst columnist Koster

Dagblad De Pers heeft columnist Mark Koster voor de periode van een maand geschorst, meldt de krant vandaag in een kort bericht op pagina drie en online. Aanleiding is een column die Koster schreef vanwege het verschijnen van het boek 'Gratis maar niet goedkoop' van Govert Schilling. In dat boek wordt de ontstaansgeschiedenis van De Pers beschreven. Koster schreef dat die periode flink werd gefeest, gesnoven en 'gecopuleerd'. Ook refereerde hij aan de financiële positie van de gratis krant. De Pers meldt: "Koster & Jojanneke hebben ruim drie jaar lang tot ons grote genoegen gebalanceerd op de grens tussen ernst en ironie, onthulling en spot, en spaarden daarbij niemand. Ook ons niet, en dat hoeft ook niet." Volgens hoofdredacteur Jan Jaap Heij viel de "licht kinderachtige" column ditmaal "te ver aan de verkeerde kant van de grens". Jojanneke van den Berge zal de gedeelde column de komende periode alleen verzorgen.

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

Steven den Boer, 24 maart 2010, 13:51

Flinke hoax lijkt me. Een eindredacteur leest toch zijn artikel en bepaalt of dit wel of niet geplaatst wordt. Leuk gespeeld!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.